Начин на приготвяне
Разкошни пастички с малко продукти, но перфектно съчетани.
Калориите в този десерт са повечко, но пък насладата компенсира всяко угризение, което е възможно да изпитаме.
Ето и как да си ги приготвим:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и гъст крем.
Маслото и шоколадът се слагат на водна баня и се бъркат до разтапяне и съвършена гладкост.
Сипват се на струйка към пухкавия яйчен крем и се бърка с шпатула до хомогенност.
Добавя се брашното, бакпулвера, 5-6 грама ванилова захар и 75 грама от орехите - фино накълцани. Отново се разбърква леко с шпатулата.
Сместа се сипва в тавичка 20/20 см., покрита с хартия за печене и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Не се прекалява много с времето, защото блатът изсъхва и става по-чуплив.
Когато изстине, се нарязва на квадратчета и всяко се срязва напречно на две. Не режа целият блат наведнъж, за да не се начупи.
От сметаната и останалата ванилова захар се приготвя пухкаво кремче като се разбива с миксер.
Пълни се в пош с назъбен накрайник и от него се шприцова веднъж между двете половинки за слепване и после отгоре се правят 4 розички, които се посипват с останалите орехи.
Изкусителните орехови пастички с бял шоколад се поднасят с кафе.
Ако не се консумират веднага, е препоръчително да се съхраняват в хладилник, но преди да се поднесат, домашните пастички се изваждат за 15-20 минути на стайна температура.