Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Гръцки плоски хлебчета със зехтин и розмарин

Гръцки плоски хлебчета със зехтин и розмарин

Гръцки плоски хлебчета със зехтин и розмарин3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • краве масло - за намазване
  • мая - 1 пакет суха
  • топла вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • розмарин - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в тавичка и направете кладенче в средата.

Налейте вътре топлата вода и добавете сухата мая, зехтина, захарта и солта.

Разбъркайте добре и омесете средно меко тесто.

Намажете го с малко олио, покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути настрана да втаса на топло.

Разделете готовото тесто на няколко части и оформете от него кръгли плоски хлебчета.

Сложете ги в голяма тава върху хартия за печене, намажете ги отгоре със зехтин, набодете няколко листенца пресен розмарин и ги печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути.

Щом ги извадите, намажете ги с малко масло и ги натрийте хубаво с чесън.

Сервирайте гръцките плоски хлебчета със зехтин и розмарин още топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: