Начин на приготвяне
Изсипете брашното в тавичка и направете кладенче в средата.
Налейте вътре топлата вода и добавете сухата мая, зехтина, захарта и солта.
Разбъркайте добре и омесете средно меко тесто.
Намажете го с малко олио, покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути настрана да втаса на топло.
Разделете готовото тесто на няколко части и оформете от него кръгли плоски хлебчета.
Сложете ги в голяма тава върху хартия за печене, намажете ги отгоре със зехтин, набодете няколко листенца пресен розмарин и ги печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути.
Щом ги извадите, намажете ги с малко масло и ги натрийте хубаво с чесън.
Сервирайте гръцките плоски хлебчета със зехтин и розмарин още топли.