Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чушлета Рибки в буркани

Пукани чушлета Рибки в буркани

ДаниДани
Новак
1326
Пукани чушлета Рибки в буркани1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Ако сте от хората, които не сядат на масата без люти чушлета, задължително да сложите от тези пукани чушлета рибки поне 20 буркана"

Необходими продукти

  • люти чушки - Рибки
  • чесън
  • захар
  • оцет
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки и ги подсушете. Махнете дръжката им.

Настинете чесъна и копъра.

Изпукайте лютите чушлета на тефлонов тиган и ги съхранявайте в тенджерка, за да са топли докато станат готови всички.

Напълнете готовите пукани чушлета в бурканчета, а между всеки ред разпределяйте от копъра и чесъна.

Притискайте добре и когато бурканчетата се напълнят ги налейте с оцет (догоре). След това излейте оцета в тенджерка, като внимавате да не паднат чушките.

Долейте още малко оцет в тенджерката и направете саламура. Добавете сол - по 1 лъжичка за малък буркан или 1 супена лъжица за по-големите. Захарта е в същото количество. Пуснете един дафинов лист, но го извадете накрая.

Щом заври саламурата я налейте в бурканите и затворете капачките. Обърнете и оставете да престоя така половин ден.

Пуканите чушлета Рибки в буркани са готови.

Опитай и другите ни рецепти за апетитни чушлета рибки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Има още по лесен начин за поканите чушлета! Слагате в буркана копър,чесън, 1 л сол,1 л захар/големината им зависи от буркана и лъжицата със солта е равна/ Налива се оцет 1/3 от буркана и опарлените чушлета се пускат,като се притискат с лъжица! И така до горе! Затваря се с капачката и се обръща с дъното нагоре.На другия ден обратно!И така 4÷5 дена.По желание може да се сложат колелца от морковите или краставички! Добър апетит!
11.09.2024 15:43
1