Начин на приготвяне
Измийте лютите чушки и ги подсушете. Махнете дръжката им.
Настинете чесъна и копъра.
Изпукайте лютите чушлета на тефлонов тиган и ги съхранявайте в тенджерка, за да са топли докато станат готови всички.
Напълнете готовите пукани чушлета в бурканчета, а между всеки ред разпределяйте от копъра и чесъна.
Притискайте добре и когато бурканчетата се напълнят ги налейте с оцет (догоре). След това излейте оцета в тенджерка, като внимавате да не паднат чушките.
Долейте още малко оцет в тенджерката и направете саламура. Добавете сол - по 1 лъжичка за малък буркан или 1 супена лъжица за по-големите. Захарта е в същото количество. Пуснете един дафинов лист, но го извадете накрая.
Щом заври саламурата я налейте в бурканите и затворете капачките. Обърнете и оставете да престоя така половин ден.
Пуканите чушлета Рибки в буркани са готови.
Опитай и другите ни рецепти за апетитни чушлета рибки.
Коментари