Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани рибки с моркови и чесън

Пукани рибки с моркови и чесън

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Пукани рибки с моркови и чесън
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"А вие обичате ли люти чушлета от буркани?"

Необходими продукти

  • чушки - 2 кг рибки
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 2 глави
  • копър - 1 връзка пресен
  • за буркан 680 мл
  • черен пипер - 8 зърна
  • сол - 1 1/2 с.л.
  • захар - 1 1/2 с.л.
  • оцет - до ръба на буркана
  • аспирин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре чушките и ги подсушете.

Изрежете дръжките.

Загрейте тиган и опечете чушките по малко от всяка страна. Аз ползвах алуминиева тавичка за еднократна употреба.

Почистете и нарежете чесъна и морковите.

На дъното на буркана сложете по 1 аспирин, 1 1/2 с.л. захар, 1 1/2 с.л. сол, няколко резена чесън, моркови, както и стръкчета копър.

Налейте и оцет до ръбчето на буркана.

Започнете да нарежете пуканките чушки, като леко ги притискате.

По средата на буркана отново сложете чесън, моркови и копър.

Щом напълните буркана, долейте със студена вода и затворете с капачка.

През следващите дни обръщайте бурканите с люти чушлета по няколко пъти на ден и след това съхранявайте на студено пуканите рибки с моркови и чесън.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: