Ezine.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Мариновани малки рибки

Мариновани малки рибки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Мариновани малки рибки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • рибки - 4 малки (скумрия, сардини, пъстърва)
  • олио
  • гъби - 200 г
  • домати - 4 бр. малки
  • бяло вино - 1/8 л
  • лук - 1 голяма глава
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка
  • карамфил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибките и ги подсушете с кухненска хартия. Направете им няколко разреза и поръсете със сол и пипер. Изпържете рибата в масло.

Отделно изпържете скълцания лук в олио и добавете нарязаните гъбки, скълцания магданоз, както и доматите, които предварително сте обелили и нарязали /без семето/.

Залейте с виното и лимоновия сок, добавете подправки на вкус и кипнете. След това залейте рибата със соса.

Кипнете отново ястието и сложете да се пече за 5 минути в гореща фурна.

Поднесете ястието студено и поръсено с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: