ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чушлета Рибки в буркани

Пукани чушлета Рибки в буркани

ДаниДани
Новак
1
2
25
Пукани чушлета Рибки в буркани1 / 2
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
"Ако сте от хората, които не сядат на масата без люти чушлета, задължително да сложите от тези пукани чушлета рибки поне 20 буркана"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки и ги подсушете. Махнете дръжката им.

Настинете чесъна и копъра.

Изпукайте лютите чушлета на тефлонов тиган и ги съхранявайте в тенджерка, за да са топли докато станат готови всички.

Напълнете готовите пукани чушлета в бурканчета, а между всеки ред разпределяйте от копъра и чесъна.

Притискайте добре и когато бурканчетата се напълнят ги налейте с оцет (догоре). След това излейте оцета в тенджерка, като внимавате да не паднат чушките.

Долейте още малко оцет в тенджерката и направете саламура. Добавете сол - по 1 лъжичка за малък буркан или 1 супена лъжица за по-големите. Захарта е в същото количество. Пуснете един дафинов лист, но го извадете накрая.

Щом заври саламурата я налейте в бурканите и затворете капачките. Обърнете и оставете да престоя така половин ден.

Пуканите чушлета Рибки в буркани са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: