Шаран с вино

21/11/2013
"Ретро рецепта за шаран, защото ретрото винаги е на мода "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства добре, отстраняват се всички перки и главата и се измива със студена вода. Изстисква се лимонът и със сока се поръсва рибата. Посолява се и се наръсва с черния пипер. Така подготвена, рибата се оставя за 1 час да се овкуси.

В половината олио се задушават нарязаните моркови, целина, лук и магданозът, докато омекнат. Сместа се изсипва в тава и отгоре се слага рибата. Полива се с виното и останалото олио. Пече се в умерена фурна, до готовност на рибата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар