Шаран с вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
21/03/2020
"Ретро рецепта за шаран, защото ретрото винаги е на мода "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо798
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. /около 2 кг/
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 малка глава
  • магданоз - 4 - 5 коренчета
  • лук - 3 глави
  • сол
  • лимон - 1 бр.
  • бяло вино - 3 ч.ч.
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства добре, отстраняват се всички перки и главата и се измива със студена вода. Изстисква се лимонът и със сока се поръсва рибата. Посолява се и се наръсва с черния пипер. Така подготвения шаран се оставя за 1 час да се овкуси.

В половината олио се задушават нарязаните моркови, целина, лук и магданозът, докато омекнат.

Сместа се изсипва в тава и отгоре се слага рибата. Полива се с виното и останалото олио. Пече се в умерена фурна, до готовност на рибата. Печеният шаран трябва да придобие златист цвят.

Шаран с вино - идеален за ваша никулденска трапеза или пък за всеки друг ден от годината.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар