Бирен шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Бирен шаран1 / 2
28/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Да, да, всички сме чували истории за риби и вино, но в тази се разказва за шарана, който много обичал бира"

Необходими Продукти

  • риба - шаран 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • бира - 750 мл.
  • карамфил - 1
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • лимонова кора
  • сол
  • оцет
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите и се нарязва на шайби, посолява се и се оставя настрани.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на кръгчета, настъргва се кората на лимона. Всичко това се поставя на дъното на тенджерата. Върху това се слагат парчетата шаран, прибавя се карамфила и дафиновия лист, както и 3/4 от бирата.

Съда се покрива и се оставя да къкри на слаб огън около 20 мин. Брашното се запържва в маслото до кафяво и се добавя остатъка от бирата. Прибавя се и оцета и се изсипва при шарана. След като шарана е готов се вади от съда и се държи на топло. Сосът се прецежда през сито или се пасира. Подсладява се леко.

Сосът трябва отново да заври и с него се поливат парчетата шаран.

Част от соса се сервира отделно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vencislav Asparyhov
Vencislav Asparyhov
Само рибата дето не е шаран
05.06.2020 13:57