Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Въздушни лимецови питки

Въздушни лимецови питки

Въздушни лимецови питки
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Колкото по-бухнали се получат тези лимецови питки, толкова по-добре"

Необходими продукти

  • лимецово брашно - 700 г
  • зехтин - 8 с.л. Pomace
  • мая - 14 г суха
  • вода - 350 мл топла
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сипете брашното, солта и маята. Разбъркайте добре. Направете кладенче и сипете вътре водата и зехтина. Разбъркайте и замесете тесто.

Оставете да втаса за половин час. Премесете после и покрийте с кърпа за час.

После разделете на 12 топки. Всяка разточете, за да се получат плоски питки, дебели около 2 см.

Поставете лимецовите питки в тава с хартия за печене.

Изпечете за 10 мин. на 180 градуса.

Въздушните лимецови питки ще бухнат, тогава са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: