Начин на приготвяне
В киселото мляко сложете лъжичка сода бикарбонат. Разбъркайте и оставете да шупне за няколко минути.
През това време в тавичка смесете двата вида брашно с щипка сол. Не пресявайте брашното!
В киселото мляко добавете яйцето и олиото. Разбъркайте добре сместа за соленките.
Така получената кашичка добавете към брашното. Започнете да бъркате с дървена шпатула или ръце до получаване на меко тесто за соленки.
Тестото трябва да е меко, но не и да залепва по ръцете. Ако те е такова, добавете малко от ръженото брашно. Не е необходимо да се месо. Разделете го на 3 части, за да ви бъде по-удобно да работите с него.
Всяка част разточете и с помощта на сладкарски ринг (или гърлото на малка чаша) изрежете малки кръгчета. Набодете ги с виличка за красота (по желание) и подредете соленките от лимец в тава за печене. Хубаво е, преди да наредите солените бисквити, да я постелите с хартия за печене.
Печете в предварително загряна фурна на 180 градуса до златисто (около 20 минути) лимецови соленки Парички.