Начин на приготвяне
За тези соленки маслото и крема сиренето е добре да се оставят на стайна температура 1 час, преди да за почнете да ги правите.
Пресейте в купа брашното с бакпулвера. Прибавете сол и подправки, които харесвате, и разбъркайте.
След това добавете сиренето, маслото и 1 жълтък. Белтъкът на яйцето заделете в купичка.
Замесете меко тесто за соленки.
Накрая добавете семената и отново размесете.
Разточете тестото върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина 0.5 см и нарежете на триъгълници.
Наредете крекерите в тава, покрита с хартия за печене.
Разбийте леко белтъка на яйцето и намажете с четка соленките, след което поръсете със семена.
Сложете лимецови соленки със семена да се пекат в загрята на 180°С с вентилатор 18-20 минути.