Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Безглутенови мъфини със семена и спелта

Безглутенови мъфини със семена и спелта

Безглутенови мъфини със семена и спелта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Обичаме ги тези безглутенови мъфини със семена и спелта"

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 100 г
  • сирене - 60 г натрошено
  • кашкавал - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • семена - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, добавете киселото мляко с бакпулвера. Оставете да бухне.

Добавете наситнения пресен лук, сол, зехтин, кашкавала, нарязан, както и сиренето.

Добавете брашното от спелта и разбъркайте. Сипете по 2 с.л. в големи форми за мъфини. Поръсете със семена.

Печете солените мъфини на 180 градуса до златисто.

Ще отнеме около 25 мин. безглутеновите мъфини да станат готови.

Безглутеновите мъфини със семена и спелта са страхотна закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: