Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа киселото мляко с яйцето.
Добавете към тях предварително угасената в оцета сода, солта и олиото. Разбъркайте добре.
На порции изсипете пресятото брашно и си омесете меко тесто, което не залепва по пръстите.
Разделете го на равни топчета, завийте ги с прозрачно фолио и ги оставете настрана да си починат.
След това разстелете първото топче в намазнена тавичка на тънка кора, поръсете го с натрошеното сирене и го полейте с 1 с.л. олио.
Направете същото и с останалите топчета.
Намажете отгоре вече оформения тутманик с разбито яйце и олио и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна до златисто.
Бързият слоест тутманик за ценители е много вкусен!
Добър апетит!