Начин на приготвяне
В част от топлата вода разтворете маята със захарта. Добавете 2 лъжици от брашното и рабъркайте, оставете на топло, за да шупне.
В подходящ голям съд пресейте брашното и добавете солта към него. Прибавете разбитите яйца, олиото и шупналата мая. Замесете меко тесто, завийте с фолио и оставете да втаса на топло за 30-тина минути. Разделете на три равни части втасалото тесто.
Всяка една от тях разделете на по 5 оформени топчета. Завийте ги с кърпа и оставете да починат 5 минути.
Междувременно натрошете сиренето в подходящ съд. В друг съд смесете мекото масло и мас.
Вземете една топка и разточете на лист с големината на чиния. Намажете с част от мазнината и сложете втори лист, отново намажете и процедирайте така с всички 5 топки - последната не се маже.
Разточете всички кори заедно на по-голяма кора с диаметър на тавата - около 32 см. Сложете в предварително намаслена тава и отгоре намажете с мазнина. Поръсете с половината натрошено сирене.
Процедирайте по същия начин и с останалите топки тесто. Натиснете добре тутманика с длани и намажете с останалата мазнина.
Нарежете на парчета - квадратни, правоъгълни, ромбоидни и намажете с разбитито яйце. Поръсете със сусама и оставете да втаса на топло за 30-тина минути.
Печете тутманика в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути, след това намалете на 180 градуса и печете до готовност.
Слоестият Македонски Тутманик Копишмиде е много вкусен!