Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Македонски сладкиш с маджун

Македонски сладкиш с маджун

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Македонски сладкиш с маджун1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • маджун - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. при нужда
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • карамфил - 2 - 3 зрънца счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до побеляване и добавете маджуна. Ако той не е сладък, се добавя и захарта.

Прибавете олиото, лимоновия сок, содата и пресятото брашно, като разбъркате до хомогенност.

Ароматизирайте сместа със смления карамфил и добавете нарязани орехи по желание към продуктите за сладкиш.

Сипете в намазнена и леко набрашнена тавичка и пъхнете македонския сладкиш да се изпече до суха клечка в загряна на 180 градуса фурна.

Сервираме македонски сладкиш с маджун в компанията на кафенце или чай.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: