Начин на приготвяне
Разрежете кестените леко с нож по средата и ги изпечете във фурната, за да могат да се обелят по-лесно. Сложете обелените сладкиши в тенджера и ги залейте с прясното мляко.
Прибавете маслото, ванилията и захарта. Варете до омекването на кестените. След това ги пасирайте, но бъдете внимателни - получената смес не трябва да е нито прекалено гъста, нито твърде рядка.
Разтопете шоколада на водна баня. Отстранете от огъня, добавете разбитото масло и захарта. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
Разделете пасираните кестени на две части. Разстелете половината в голяма елипсовидна чиния за сервиране, разпределете отгоре пълнежа и покрийте с втората част от кестените.
Оформете на руло, намажете го с остатъка от пълнежа и поръсете с настъргания шоколад. Приберете рулото в хладилник, за да се изстуди много добре, след което го разрежете на тънки резени и сервирайте.