ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови Торти»Сочна шоколадова торта с бяла глазура

Сочна шоколадова торта с бяла глазура

Сочна шоколадова торта с бяла глазура
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
01/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го смесете с олиото в тенджера. Сипете бирата, захарта и какаото. Разбъркайте и махнете от огъня.

В чукнете яйцата и разбийте със сметаната, сложете ванилията. След разбъркване добавете към сместа с маслото. Сипете содата и брашното последни.

Изсипете тестото във форма за торта и печете за 45 мин. на 180 градуса.

Масленият блат трябва да изстине напълно, така че го оставете за известно време, дори за нощ.

Пригответе крема за празничната торта. Разтопете шоколада с малко масло в микровълновата. После оставете да изстине.

Разбийте другата част от маслото с крема сиренето и пудрата захар. Добавете шоколада към тях. Пудингът се разбива със сметаната и се сипва при останалите смеси.

Изсипва се върху блата за вкусната шоколадова торта.

Сочната шоколадова торта с бяла глазура се декорира по вкус и желание. Щом се изстуди се покрива с приготвена шоколадова глазура от масло, крема сирене, сметана, бял шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: