Начин на приготвяне
Разтопете маслото и го смесете с олиото в тенджера. Сипете бирата, захарта и какаото. Разбъркайте и махнете от огъня.
В чукнете яйцата и разбийте със сметаната, сложете ванилията. След разбъркване добавете към сместа с маслото. Сипете содата и брашното последни.
Изсипете тестото във форма за торта и печете за 45 мин. на 180 градуса.
Масленият блат трябва да изстине напълно, така че го оставете за известно време, дори за нощ.
Пригответе крема за празничната торта. Разтопете шоколада с малко масло в микровълновата. После оставете да изстине.
Разбийте другата част от маслото с крема сиренето и пудрата захар. Добавете шоколада към тях. Пудингът се разбива със сметаната и се сипва при останалите смеси.
Изсипва се върху блата за вкусната шоколадова торта.
Сочната шоколадова торта с бяла глазура се декорира по вкус и желание. Щом се изстуди се покрива с приготвена шоколадова глазура от масло, крема сирене, сметана, бял шоколад.