Начин на приготвяне
Разбийте до хомогенен крем заквасената сметана със захарта, ванилията и маскарпонето.
Разтворете в малко студена вода желатина и го оставете да набъбне за 10-тина минути.
Разтопете го на водна баня за няколко секунди и го добавете към сметановия крем.
Разбъркайте добре.
Подгответе си форма за терин или кекс и я облепете добре с прозрачно фолио, като оставите краищата да висят.
Сипете половината от крем. Топнете 4 бишкоти в прясното мляко и ги наредете върху крема по дължина.
Наредете част от къпините и залейте с останалия крем.
Отгоре потопете и останалите бисквити, отново потопени в прясно мляко.
С висящите краища на фолиото покрийте терина. Приберете да стегне в хладилник около 4 часа.
Извадете и украсете десерта с останалите къпини.
Теринът с маскарпоне и цели къпини е готов.