Начин на приготвяне
Първо разбийте с миксер маскарпонето. Добавете към него заквасената сметана и пудрата захар, продължете да разбивате до получаване на пухкав крем.
Разтворете желатина, спазвайки указанията на пакета. Прибавете го към крема, като отново разбърквате.
От захарта и 200 мл вода сварете захарен сироп.
Разрежете готовите блатове през средата на две. Леко ги сиропирайте.
В подходяща форма сложете единия блат. Отгоре наредете от плодовете. Сложете втори блат, притиснете леко.
Сипете крема, заравнете и добавете още плодове. Оформете терина. Отгоре сложете блат, плодове и завършете с последното четвърто парче блат.
Намажете отгоре с крем и подредете плодове за завършете. Полейте с останалия разтворен желатин. Накрая поръсете с топинга от горски плодове.
Гарнирайте терина отвсякъде с предварително настъргания шоколад. Оставете терина в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Теринът със сметана, маскарпоне и плодове е готов.