Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Терин»Терин с маскарпоне и цели къпини

Терин с маскарпоне и цели къпини

Терин с маскарпоне и цели къпини
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Да, може и да няма шоколад в този десерт с маскарпоне, но е не по-малко вкусен и неустоим"

Необходими продукти

  • къпини - 200 грама
  • прясно мляко - 50 мл
  • маскарпоне - 250 грама
  • бишкоти - 14 боя
  • заквасена сметана - 250 грама
  • захар - 100 грама
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до хомогенен крем заквасената сметана със захарта, ванилията и маскарпонето.

Разтворете в малко студена вода желатина и го оставете да набъбне за 10-тина минути.

Разтопете го на водна баня за няколко секунди и го добавете към сметановия крем.

Разбъркайте добре.

Подгответе си форма за терин или кекс и я облепете добре с прозрачно фолио, като оставите краищата да висят.

Сипете половината от крем. Топнете 4 бишкоти в прясното мляко и ги наредете върху крема по дължина.

Наредете част от къпините и залейте с останалия крем.

Отгоре потопете и останалите бисквити, отново потопени в прясно мляко.

С висящите краища на фолиото покрийте терина. Приберете да стегне в хладилник около 4 часа.

Извадете и украсете десерта с останалите къпини.

Теринът с маскарпоне и цели къпини е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: