Начин на приготвяне
Почистете и нарежете свинския врат на дребно, а лука - на филийки. Запържете свинските късчета в тиган с мазнина за 10 минути. Прибавете лука и гответе още пет минутки.
Овкусете с черен пипер, сол и сладкия и пушения червен пипер. Запържете за още пет минути. Сипете доматите и бульона, разбъркайте.
Включете фурната на 180 градуса. Объркайте сместа за свинския гулаш и сипете в тава, сложете алумиево фолио или капак.
Печете за 40 минути. Нарежете гъбите на филийки, сложете ги при гулаша, върнете тавата без фолио за още 20 минути във фурната.
Малко преди да е готово ястието добавете сметаната, разбъркайте внимателно.
Поднесете готовия гулаш от свинско с печурки с талиатели.