Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гулаш»Гулаш от свинско с печурки

Гулаш от свинско с печурки

Гулаш от свинско с печурки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Поднесете апетитния гулаш от свинско с талиатели. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • свински врат - 500 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • печурки - 150 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 400 обелени и наситнени
  • пилешки бульон - 200 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • талиатели - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете свинския врат на дребно, а лука - на филийки. Запържете свинските късчета в тиган с мазнина за 10 минути. Прибавете лука и гответе още пет минутки.

Овкусете с черен пипер, сол и сладкия и пушения червен пипер. Запържете за още пет минути. Сипете доматите и бульона, разбъркайте.

Включете фурната на 180 градуса. Объркайте сместа за свинския гулаш и сипете в тава, сложете алумиево фолио или капак.

Печете за 40 минути. Нарежете гъбите на филийки, сложете ги при гулаша, върнете тавата без фолио за още 20 минути във фурната.

Малко преди да е готово ястието добавете сметаната, разбъркайте внимателно.

Поднесете готовия гулаш от свинско с печурки с талиатели.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: