Крехка патица печена в плик

ЗорицаЗорица
Новак
78
238
4k
8
Крехка патица печена в плик
Снимка: Зорица
1 / 2
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8
"Невероятно вкусна и крехка патица, печена в плик - какво повече може да иска човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патицата добре и я отцедете от водата.

Смесете продуктите за маринатата и я намажете хубаво отвътре и отвън.

Сложете я в плик за печене и я оставете за няколко часа на хладно.

Залейте булгура с малко студена вода и го оставете настрана да набъбне.

Сложете патешките дреболии заедно с шията в тенджера с вода и и щипка сол и ги сварете.

Прехвърлете шията в плика за печене при патицата.

Нарежете на ситно дреболиите и ги запържете в тиган с малко мазнина заедно с лука и нарязаните ситно гъби. Добавете след няколко минути отцедения булгур при непрекъснато бъркане.

Сипете вътре от бульона на порции, в който варихте дреболиите.

Овкусете плънката с кориандър, черен пипер и сол и я махнете от котлона.

Поръсете я с пресен магданоз и с нея напълнете патицата.

Зашийте отвора с конец и игла. Завържете плика и го надупчете откъм гърба на патицата.

Сложете го в тава, така че патицата да бъде с гърба нагоре.

Налейте 1 пръст вода в тавата и печете патицата в предварително загрята на 200 °C фурна за около 30 минути.

След това намалете градусите на 180°C и продължете да я печете така за около 2 часа още.

Обърнете плика преди да го извадите.

Щом печената патица е готова, оставете я за около 30 минути в изключена фурна.

Насладете се на тази крехка патица печена в плик.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: