Задушена патица

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Задушена патица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6-8
"Поднесете задушената патица с гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • масло - 6 с.л. краве
  • домати - 2 с.л. пюре
  • вино - 1 ч.ч.
  • зеленчуци - по избор /лук, чушка и др/.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинови листа - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и почиства. За да отстраните максимално най-много мазнината, нарежете кожата на квадратчета и пуснете патицата във вряща вода за 2-3 минути, за да излезе по-бързо мазнината.

В друга тенджера сложете чиста вода и сварете патицата, заедно със зеленчуците. Извадете патицата от бульона и я запържете в горещото масло. Поставете я в подходяща тавичка.

Залива се с малко бульон и виното, добавят се разреденото доматено пюре, сол, черния пипер, дафиновите листа. Добавете подправки по избор.

Тавичката се покрива плътно с хартия, ястието се задушава на слаб огън за 3 часа. 30 минути преди да е готова махнете хартията и запечете. Сервира се с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: