Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко магре»Патешко магре - лесен вариант

Патешко магре - лесен вариант

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Патешко магре - лесен вариант
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Патешкото магре присъства във всички кулинарни състезания - и не случайно"

Необходими продукти

  • патешко магре - 1 голямо (Гърди с кожа)
  • сладко - боровинки, портокали /по избор/
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете старателно патешкото от мазнини и жилички по повърхността. Оставете го да престои и да се отпусне на стайна температура за около час. След това го подсушете добре.

Загрейте на умерен огън тиган с дебело дъно. Огънят трябва да е по-скоро слаб, за да се получи рецептата добре. Сложете магрето в тигана с кожата надолу, като предварително леко сте я посолили (кожата не е цепната с нож). Печете около 10 минути, като времето зависи от дебелината на подкожната мазнина. Наблюдавайте - лека-полека тя трябва да се стопи и да стане тънка.

Гребвайте излишната мазнина от тигана и си я сипвайте в бурканче, за да си я запазите за друго готвене.

След като видите, че мазният слой на месото вече е изтънял, увеличете огъня почти на максимална степен. Щом кожичката се запече добре и стане хрупкава, обърнете магрето от другата страна.

За да получите розова вътрешност на патешкото, печете 2 минути; за средно изпечено месо - 3-4 минути, а за добре изпечено - 5 минути.

Извадете готовото магре и го увийте в алуминиево фолио. Оставете да престои 6-7 минути, отвийте и наррежете на филийки. Ако желаете, може да запечатете всяко парче за няколко секунди на силен огън.

На дъното на чиния за сервиране сложете тънък пласт сладко, а върху него подредете патешкото. Посолете и поднесете.

Патешкото магре - лесен вариант е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: