Начин на приготвяне
Поръсете патешкото филе със сол и черен пипер. Леко го намажете със зехтин и го сложете да се запържи 7-8 минути в тиган с незалепващо покритие, но без да се препържва, за да остане сочно.
Запърженото патешко месо оставете да се охлади леко и го нарежете на филии с дебелина 1 см.
Накълцания на тънки полумесеци лук се запържва в същия тиган с малко зехтин и към него се добавят почистените и нарязани гъби.
Отделно разбийте жълтъците добре и ги разбъркайте с брендито.
Долейте сметаната, разбъркана с доматеното пюре и соевия сос към вече омекналите гъби.
Щом клокне, сипете на тънка струйка жълтъците с брендито. Оставете сосът да къкри, докато поизври и се посгъсти.
Поднесете патешкото, подредено в чиния и полято със сос с гъби.