Патешко с гъби

IlariaIlaria
Новак
59762531
Патешко с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешко месо - 800 г гърди без кожа
  • лук - 2 глави кромид
  • гъби - 350 г печурки
  • яйца - 4 жълтъка
  • бренди - 80 мл
  • сметана - 150 мл течна
  • доматено пюре - 150 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете патешкото филе със сол и черен пипер. Леко го намажете със зехтин и го сложете да се запържи 7-8 минути в тиган с незалепващо покритие, но без да се препържва, за да остане сочно.

Запърженото патешко месо оставете да се охлади леко и го нарежете на филии с дебелина 1 см.

Накълцания на тънки полумесеци лук се запържва в същия тиган с малко зехтин и към него се добавят почистените и нарязани гъби.

Отделно разбийте жълтъци­те добре и ги разбъркайте с брендито.

Долейте сметаната, разбъркана с доматеното пюре и соевия сос към вече омекналите гъби.

Щом клокне, сипете на тънка струйка жълтъците с брендито. Оставете сосът да къкри, докато поизври и се посгъсти.

Поднесете патешкото, подредено в чиния и полято със сос с гъби.

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: