Патешко на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Патешко на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8
"Крехко патешко на фурна - като от ресторант"

Необходими продукти

  • патица - 1 цяла
  • масло - 20 г
  • червено вино - 50 - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - млян
  • брашно - 1/2 - 1 ч.л.
  • кисело мляко
  • сол
  • лимони - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистената патица за 90 мин в студена вода. Натъркайте я със сол и черен пипер. Намажете я с маслото, сложете половин лимон в нея и я сложете в тава да се запече равномерно в загряна фурна.

Щом се позачерви, залейте с малко вода и виното, в които е разтворено доматеното пюре. Добавете и дафиновите листа. Върнете да се пече и от време на време обливайте патицата с течността от тавата.

Към края добавете накълцания чесънът и при нужда от още печене долейте още малко вода. Отделно разбийте киселото мляко и брашното, залейте патицата с тази смес и запечете с нея. Поднесете патешкото на фурна с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: