Печена домашна патица

НикиНики
Новак
2358413k
Печена домашна патица
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • булгур - 1 к.ч.
  • гъби - 100 г мариновани
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бира - 50 мл
  • краве масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгура измиваме и заделяме настрана. Лука и моркова почистваме и измиваме, нарязваме на ситно.

Задушаваме ги в малко мазнина заедно с нарязаните на ситно патешки дреболии и гъбите.

Накрая добавяме булгура и овкусяваме със сухите подправки. Сипваме малко вода и готвим, докато булгурът омекне малко.

Патицата осоляваме и пълним с плънката. С помощта на клечки за зъби зашиваме пълнената патица.

Поставяме я в тавичка, сипваме около 50 мл бира, покриваме с фолио и печем на 150 градуса за 2 часа.

След това премахваме фолиото и връщане във фурната до готовност на нашата печена патица.

Поднесете печената домашна патица, разделена на порции, с гарнитура от свежа салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: