Напукани шоколадови сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Напукани шоколадови сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
25
"Поднесете напуканите шоколадови сладки като десерт на любимите хора и им се насладете заедно"

Необходими продукти

  • брашно - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 160 г
  • краве масло - 40 г
  • шоколад - 50 г черен
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 20 г на прах
  • пудра захар - за овалване
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на напуканите сладки шоколадът се разтапя заедно с маслото на водна баня.

Яйцата се разбиват с щипка сол и захар и към тях се налива разтопеният шоколад при непрекъснато бъркане, а след това се добавя и какаото.

Заедно с бакпулвера се пресява брашното и се сипва към шоколадовата смес, която се разбърква добре.

Съдът се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.

От тестото се оформят топчета, които се овалват в пудра захар и се редят на разстояние в голяма тава върху хартия за печене.

Шоколадовите сладки се печат на 180 °C за около 12 минути за всяка партида.

Поднесете напуканите шоколадови сладки като десерт на любимите хора.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: