Телешко филе с моркови и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Телешко филе с моркови и ориз
30/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
"От тук нататък телешкото филе ще се приготвя единствено и само по тази рецепта, въпроси?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе се почиства от ципите и се нарязва на дълги ивици - по четири за една порция. Почистват се лукът и морковите й се настъргват на ситно ренде.

Оризът се сварява с половината от морковите и лука, като се добавя ситно нарязаният магданоз. Останалите моркови и лук се задушават в маслото, прибавят се лютеницата, горчицата и се разбъркват.

Месото се посолява, овалва се в брашното, потапя се в белтъците и се изпържва в сгорещеното олио. Свареният ориз се оформя на купчинка в средата на чинията. Отстрани се подреждат панираните парчета месо. Върху месото се настъргва сирене и леко се запича.

Преди да се сервира, се залива със соса от лютеницата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: