Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив пълнозърнест тутманик

Мързелив пълнозърнест тутманик

Мързелив пълнозърнест тутманик
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • шарлан - 10 с.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • извара - 1 ч.ч. (или сирене)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа рзбийте яйцата до образуването на пяна. Актвирайте содата в киселото мляко и добавете към яйцата. Постепенно добавете и солта, чубрицата и полейте с шарлана.

Започнете да добавяте брашното на части, като постоянно бъркате.

Накрая добавете изварата. Тя е последна, за да не се раздроби прекалено много при разбиването на останалите продукти.

Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180-200 градуса и печете тутманика около 30-тина минути или докато получи хубав загар.

Топлия тутманик намажете с масло или шарлан, нарежете на парчета и поднесете.

Мързеливият пълнозърнест тутманик е идеален за закуска, а ако му добавите свежа салата е перфектен и за бърз обяд.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: