Начин на приготвяне
Активирайте маята с 1/2 ч.ч. топла вода, малко брашно и захар, разбъркайте да се получи каша и оставете да шупне.
Пресейте брашното поне 2 пъти, за да вкарате достатъчно въздух и образувайте кладенче. В кладенчето сипете шупналата мая и останалата част от топлата вода, солта. По малко добавяйте брашното, докато се получи меко тесто.
Оставете да втаса.
Пригответе плънката от яйца и сирене, като отделите 1 жълтък за намазване.
Втасалото тесто разделете на 10 топки, потопете ги в мазнината, които разтеглете с ръце, докато се образува малка кора.
В единия й край сложете 1 с.л. от плънката, завийте на руло и разрежете на 2 (получавате 2 бурми), които подредете изправени в тава, която сте застлали с хартия за печене.
Намажете тутманика с жълтък и по желание поръсете със сусам.
Отново оставете да втаса и изпечете за 10 минути на 200 градуса, след което намалете на 180 и изпечете тутманика на бурми до готовност.