Начин на приготвяне
В купа рзбийте яйцата до образуването на пяна. Актвирайте содата в киселото мляко и добавете към яйцата. Постепенно добавете и солта, чубрицата и полейте с шарлана.
Започнете да добавяте брашното на части, като постоянно бъркате.
Накрая добавете изварата. Тя е последна, за да не се раздроби прекалено много при разбиването на останалите продукти.
Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180-200 градуса и печете тутманика около 30-тина минути или докато получи хубав загар.
Топлия тутманик намажете с масло или шарлан, нарежете на парчета и поднесете.
Мързеливият пълнозърнест тутманик е идеален за закуска, а ако му добавите свежа салата е перфектен и за бърз обяд.