ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Класическа лазаня Болонезе с кайма

Класическа лазаня Болонезе с кайма

WackyWacky
Новак
1
4
21/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции8
"Какво ли не бихме дали тази класическа лазаня Болонезе магически да се появи на трапезата ни за вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо пригответе соса Болонезе. Овкусете каймата с черен пипер, сол и кимион. Запържете я за кратко и добавете наситнения лук.

След няколко минути добавете доматите. Гответе в продължение на 5 минути, овкусете с подправките. Добавете водата и доматеното пюре.

Оставете соса да се задушава 10-тина минути. След това свалете от огъня и похлупете.

Идва редът на соса Бешамел. Разтопете маслото и с непрекъснато бъркане добавете брашното.

Трябва да се получи кашица, към която се налива млякото и се бърка до сгъстяване. Свалете от котлона и овкусете соса с пипер и сол.

Изберете тава за печене, в която корите за лазаня да покриват стените.

Сложете на дъното три кори. Върху тях сложете Болонезе, след това от Бешамела, кашкавал и 1-2 кори. Трябва да слагате по-малко бешамел, защото ще трябва и за завършека на лазанята.

Повтаряйте процедурата до предпоследната кора за лазаня. Тогава сложете само Болонезе, положете последните кори и сипете всичкия сос Бешамел. Отгоре настържете повече кашкавал.

Включете фурната на 200 градуса и печете лазанята до готовност - около 30 минути. Накрая превключете само на грил за 10-тина минути, за да се запече хубаво кашкавалът.

Класическата лазаня Болонезе с кайма е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: