Начин на приготвяне
Първо пригответе соса Болонезе. Овкусете каймата с черен пипер, сол и кимион. Запържете я за кратко и добавете наситнения лук.
След няколко минути добавете доматите. Гответе в продължение на 5 минути, овкусете с подправките. Добавете водата и доматеното пюре.
Оставете соса да се задушава 10-тина минути. След това свалете от огъня и похлупете.
Идва редът на соса Бешамел. Разтопете маслото и с непрекъснато бъркане добавете брашното.
Трябва да се получи кашица, към която се налива млякото и се бърка до сгъстяване. Свалете от котлона и овкусете соса с пипер и сол.
Изберете тава за печене, в която корите за лазаня да покриват стените.
Сложете на дъното три кори. Върху тях сложете Болонезе, след това от Бешамела, кашкавал и 1-2 кори. Трябва да слагате по-малко бешамел, защото ще трябва и за завършека на лазанята.
Повтаряйте процедурата до предпоследната кора за лазаня. Тогава сложете само Болонезе, положете последните кори и сипете всичкия сос Бешамел. Отгоре настържете повече кашкавал.
Включете фурната на 200 градуса и печете лазанята до готовност - около 30 минути. Накрая превключете само на грил за 10-тина минути, за да се запече хубаво кашкавалът.
Класическата лазаня Болонезе с кайма е готова.