Начин на приготвяне
В тенджера се сипва повече вода. Слага се на котлона да заври. Сипват се макароните и се варят според указанието на пакета. Отцеждат се. Измиват се със студена вода.
Оставят се да се доизцедят. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чесънът се почиства и нарязва на филийки. В касерола се слага зехтин да загрее. Добавят се лукът и чесънът да е запържат леко.
Добавя се телешката кайма. Докато се запържва, се натрошава. Добавя се доматеният сок. Добавят се захарта и черният пипер. Добавят се риган и босилек.
Овкусява се със сол, като се предвижда, че макароните са безсолни. Ако е необходимо да се сгъсти, сосът се оставя да поври малко повече. Подготвя се намазнена с малко зехтин тава.
Макароните се изсипват в тавата. Отгоре се изсипва сос и добре се разбърква. Слага се във фурната да се пече. През това време кашкавалът се настъргва.
Поръсва се върху всички макарони. Пече домашната лазаня до запичане на кашкавала. Получава се нещо като запеканка с макарони.
Всеки ден искаме лазаня болонезе с макарони!