Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Мамината лазаня Болонезе

Мамината лазаня Болонезе

JuliyaJuliya
Новак
1023252k
Мамината лазаня Болонезе
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Мамината лазаня Болонезе преди това е била бабината - рецепти, които се предават от поколение на поколение"

Необходими продукти

  • кайма - 350 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 250 г на кубчета
  • кори за лазаня - 10 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • олио - 2 с.л.
  • пармезан - 100 г
  • За Бешамела
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на ситно, настъргваме морковите.

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете нарязания на ситно лук и настърганите моркови.

Добавете каймата и задушавайте, разбърквайки от време на време.

Прибавете доматите на кубчета и подправките.

Оставете да се готви.

За Бешамела загрейте маслото, след като се стопи, добавете брашното и след минута млякото.

След това солта, черния пипер и индийското орехче и варете до сгъстяване.

На дъното на подходящ съд за печене сипете малко сос Бешамел, върху него подредете кори лазаня, след това сос Болонезе и настъргания пармезан. И така до приключване на продуктите.

Най-отгоре на лазанята с кайма разпределете около 2 с.л. сос Болонезе и накрая соса Бешамел.

Покрийте е с алуминиево фолио и печете лазанята в загрята фурна на 190°С за 20 минути, след това махнете фолиото и печете още 10-15 минути.

Извадете мамината лазаня Болонезе от фурната, охладете за 15 минути и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: