Ненаситната калугерка по стара рецепта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
29/04/2021
"Лошото на този десерт е, че не можем да спрем да искаме да си хапваме от него още и още"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За направата на блата разбиваме заедно захарта и яйцата, като постепенно добавяме предварително пресятото с бакпулвер и ванилия брашно.

Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена квадратна тава и печем на умерена температура до готовност.

Оставяме блата да се охлади добре.

Заливката приготвяме, като в съд на умерена температура смесим маслото, захарта и водата. Щом сместа се затопли, добавяме и какаото. Оставяме да кипне и махаме от котлона.

Разпределяме заливката върху охладения сладкиш.

По желание поръсваме ненаситната калугерка по стара рецепта с кокосови стърготини и я нарязваме на квадрати.

Да ви е сладко с този бърз кекс.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар