Огретен от карфиол с картофи

Vessi
Vessi
Новак
27/10/2013
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 368
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте картофите с подсолена вода и варете до готовност. Обелете ги докато са още топли и добавете прясното мляко и 1-2 щипки сол. Разбъркайте до получаването на гладко пюре и останете да се охлади.

Карфиолът се нарязва на дребни розички, които се бланшират във вряща подсолена вода. Същото се прави и със стръкчетата целина.

Пристъпваме към приготвяне на соса. Запържваме маслото, добавяме брашното и разбъркваме. Сваляме от котлона, оставяме няколко секунди за да се охлади и наливаме на тънка струйка прясното мляко.

Енергично разбъркваме получения сос. Кипваме за 1-2 минути и посоляваме. Оставяме съвсем леко да се охлади и добавяме настъргания кашкавал. По желание може да запечете огретена във фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар