Начин на приготвяне
Изсипете брашното върху равна повърхност и поръсете със солта отстрани. В средата направете кладенче и в него сипете маята, оцета, олиото и захарта.
Налейте 100 мл топла вода и разбъркайте с ръка. Постепенно налейте останалата вода и започнете да месите енергично. Трябва да се получи меко тесто за хляб - ако ви лепне още, доомесете с малко олио.
Покрийте готовото тесто с прозрачно фолио и завийте с хавлия, оставете да втаса на топло за час.
По желание оформете хлебчетата на малки топки и ги подредете в намазнена форма. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 30-тина минути.
След като се изпече, поръсете хляба с малко вода и го покрийте с кърпа за 10-тина минути.
Хлебчетата без много месене са готови.
Коментари
Количеството на водата в рецептата трябва да се поправи на 600 мл..
Не съм аз автора, но направих хлебчетата и писах под рецептата в другия сайт, че 300 мл. течност е крайно малко за 1 кг. брашно.
Авторката отговори, че се е объркала, така че е хубаво да се поправи...