Сиренки без месене

Сиренки без месене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Хапват се една след друга, за предпочитане с айран и удоволствие - сиренки, които се приготвят почти без усилие"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 150 - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - бучка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте содата в киселото мляко. Изчакайте да шупне.

В голяма купа счупете яйцето и го разбъркайте с тел. Добавете млякото и останалите продукти без маслото. Разбъркайте добре с дървена лъжица.

В тавичка, застлана с хартия за печене, слагайте по малко от сместа във форма на сплескана топка на разстояние.

Върху всяка сиренка сложете по малко масло.

Печете закуските в предварително загрята фурна на 180°C до готовност. Поднесете с айран!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: