Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифли, месени в хлебопекарна

Козуначени кифли, месени в хлебопекарна

Козуначени кифли, месени в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ето как се приготвят страхотни кифли в хлебопекарна"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 90 г
  • краве масло - 90 мл /или микс с олио/
  • сол - щипка
  • мая - 25 г
  • брашно - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - настъргана
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • шоколад - за пълнеж /мармалад или друго/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете продуктите в познатия ред. Първо, всички течни съставки, сол, захар, брашно и последно натрошете маята.

Задайте програма тесто и оставете хлебопекарната да завърши програмата. При мен това отнема около час и половина.

Извадете готовото козуначено тесто и разделете на топки от по 90 г. Всяка разточете на елипса. Сложете от плънката и завийте на кифличка.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Оставете козуначените кифли на топло да втасат за втори път. Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Поръсете с кристална захар.

Печете козуначените кифли, месени в хлебопекарна в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: