Начин на приготвяне
Сипете всички течни съставки, необходими за тестото, в хлебопекарната. Отгоре разпределете сухите съставки и накрая натрошете живата мая.
Включете уреда на програма месене и втасване.
Внимателно извадете втасалото тесто от хлебопекарната. Намазнете ръцете си и късайте топчета.
Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата вътре, като оставяте разстояние между тях.
За заливката разтопете маслото и запържете леко червения пипер, като внимавате да не го прегорите. Добавете брашното и го запържете за кратко. Сипете млякото, разбъркайте и намажете милинките с тази смес.
Поръсете ги със сирене и галета.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете милинките до апетитен загар.
Милинките със заливка, месени в хлебопекарна са готови.