Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки със заливка, месени в хлебопекарна

Милинки със заливка, месени в хлебопекарна

Милинки със заливка, месени в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Страхотни милинки, замесени с най-добрия помощник на домакинята - хлебопекарната"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 800 грама
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • жива мая - 20 грама
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за заливката
  • жълтъци - 1 брой
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 - 60 грама
  • червен пипер - щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • за поръсване
  • галета - 1 щипка
  • сирене
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете всички течни съставки, необходими за тестото, в хлебопекарната. Отгоре разпределете сухите съставки и накрая натрошете живата мая.

Включете уреда на програма месене и втасване.

Внимателно извадете втасалото тесто от хлебопекарната. Намазнете ръцете си и късайте топчета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата вътре, като оставяте разстояние между тях.

За заливката разтопете маслото и запържете леко червения пипер, като внимавате да не го прегорите. Добавете брашното и го запържете за кратко. Сипете млякото, разбъркайте и намажете милинките с тази смес.

Поръсете ги със сирене и галета.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете милинките до апетитен загар.

Милинките със заливка, месени в хлебопекарна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: