Начин на приготвяне
Замесете рядко тесто от брашното, маята разтворена в хладка вода, прясното мляко, яйцето, мазнината, 1 ч.л. захар, шипка сол.
Оставете покрито да втаса на топло. От тестото се разточва голяма кора с дебелина няколко милиметра.
От кората с помощта на купичка изрежете кръгове. Всеки кръг намажете с олио, сложете в средата натрошено сирене и прегънете на 2, като добре притиснете краищата.
Подредете бабините сиренки в намаслена тава и отново оставете да втасат.
Намажете сиренките с разбит жълтък или сметана и ги сложете да се пекат в предварително загряна умерена фурна до златисто.
Коментари
И какво значи "колкото поеме"? Пълна аматъорщина....
Рецептата не е много коректна-аз използвам следните продукти:
4 яйца
1 пакет от сухата френска мая
1 лъж. захар
2-4 лъж. сол, според брашното, използвам 1кг-1,200кг, колкото поеме
500мл. пр. мляко
1ч.ч олио
Стават страхотни.
Но и тези ще пробвам! Поздрави!
Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)
Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))
Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).
Дано да помогна на някого. Поздрави!