Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като в купа сипваме киселото мляко и наливаме леко топлата вода. Прибавяме мая, сол, олио, захар, оцет и разтопена, но охладена мас (1/2 ч.ч.).
Сипваме лъжица по лъжица пресято бяло брашно и замесваме нелепнещо тесто, което оставяме да втаса, завито с кърпа.
Готовото втасало тесто правим на топки, които също завиваме с кърпа за 15-20 минути.
Всяка топка тесто разтегляме като за мекичета с намаслени в олио ръце.
Наръсваме с разтопена мас и натрошено сирене. Навиваме на рулца, а после оформяме на сиренки.
Слагаме сиренките в тава, намазана с олио, на разстояние една от друга и като втасат, намазваме отгоре с разтопена мас.
Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.