Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Селски сиренки с мас

Селски сиренки с мас

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Селски сиренки с мас
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • захар - 1 к.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа сипваме киселото мляко и наливаме леко топлата вода. Прибавяме мая, сол, олио, захар, оцет и разтопена, но охладена мас (1/2 ч.ч.).

Сипваме лъжица по лъжица пресято бяло брашно и замесваме нелепнещо тесто, което оставяме да втаса, завито с кърпа.

Готовото втасало тесто правим на топки, които също завиваме с кърпа за 15-20 минути.

Всяка топка тесто разтегляме като за мекичета с намаслени в олио ръце.

Наръсваме с разтопена мас и натрошено сирене. Навиваме на рулца, а после оформяме на сиренки.

Слагаме сиренките в тава, намазана с олио, на разстояние една от друга и като втасат, намазваме отгоре с разтопена мас.

Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: