Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Пухкавите бабини курабийки

Пухкавите бабини курабийки

Пухкавите бабини курабийки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Обожаваме ги пухкавите бабини курабийки - и вие, нали"

Необходими продукти

  • брашно - 700 г.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 200 г.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • мас - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете 100 г захар. Прибавете содата към киселото мляко и изсипете сместа към брашното.

Добавете и маста, която е на стайна температура. Замесете меко тесто.

Ако тестото лепне, добавете още малко брашно.

Накъсайте топчета от тестото, оформете ги с длани и ги потопете в останалата захар.

Обърнете всяко топче със захарта нагоре, като ги наредите в суха тава, с незалепващо дъно.

Изпечете курабийките до порозовяване в загрята фурна до 200 градуса.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за чудесната рецепта! Получиха се страхотно!
10.01.2023 13:24
Анонимен
Анонимен
Чудесни са.
23.10.2021 08:46
1