Като не знаете основни правила за тесто, не се заяждайте, ами влезте в други рецепти. Искали са да кажат не рядко, а меко тесто. Колкото поеме означава на пипане да е достатъчно меко за месене и разточване, но за това се иска малко опит. Това са обикновени кифлички, които правя често и са много хубави. Никога не ползвам точни мерки, защото знам, че не е важно колко точно грама е водата или брашното, а го усещам, като го размесвам. Ако имате интерес, направете проба. А е ясно вече, че снимката не отговаря на рецептата. Ей, лоши хора...
18.12.2014 14:21
10
4
Теди
Любопитна съм да видя как се точе рядко тесто! Пълни глупости!!
03.03.2014 18:42
4
5
Готъм
Изключително нискокачествна рецепта... Следващия път използвайте точна количествена информация. Колко мл. е една ч.ч според вас?!!! И аз от къде да знам вашата чаша колко голяма е.
И какво значи "колкото поеме"? Пълна аматъорщина....
01.02.2014 23:56
4
8
gutiera
На снимката, доколкото виждам, не са соленки, а сладки, с пълнеж от конфитюр и поръсени с пудра захар. Освен това, струва ми се, че и тестото е многолистно. Лошо няма,но подвеждате хората. По тази причина няма да изпробвам рецептата, нямам доверие.
21.10.2013 16:09
11
1
walq
научете се да пишете бе хора.Обяснете ми как се точи рядко тесто и изобщо как се е получил хубав резултат.
02.08.2013 10:49
3
1
Мира
Аз правя подобни сиренки, но понежене мога да точаправя следното: тестото разделям на топки и след ткато ги разделя всяка топка я разтеглям; вътре слагам плънко от сирене и яйце, разбъркани предварително и след това ги завивам, а отгоре преди да се изпекат ги поръсвам със сусам.
Рецептата не е много коректна-аз използвам следните продукти:
4 яйца
1 пакет от сухата френска мая
1 лъж. захар
2-4 лъж. сол, според брашното, използвам 1кг-1,200кг, колкото поеме
500мл. пр. мляко
1ч.ч олио
Стават страхотни.
02.08.2013 08:29
3
2
1
Маркова
Мира, сиренето с какъв грамаж е? Според мен - колкото повече, толкова по-добре!
02.02.2014 12:12
Бейкър
Снимката няма нищо общо с рецептата. Интересно къде изчезна другият подобен коментар от преди няколко дни?
19.07.2013 21:49
2
МАРИЯ КОЛЕВА
МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИТЕ КАК ДА РАЗБИРАМ РЯДКО ТЕСТО КОЕТО ДА СЕ ТОЧИ АДРИАНА МОЛЯ ТЕ ДА МИ ОБЯСНИШ ЗАЩОТО РАЗБРАХ ЧЕ СИ ПОЛУЧИЛА ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ. БЛАГОДАРЯ
18.07.2013 15:50
2
1
borislava_e@abv.bg
мога ли да заместя маята със сода за печене?
01.04.2013 13:34
Margarita
Много е хубава рецептата станаха срахотни
25.01.2013 12:26
1
1
Адриана
Опс, горният отзив беше за друга рецепта, извинявам се.
Но и тези ще пробвам! Поздрави!
19.10.2012 20:05
Адриана
Благодаря за страхотната рецепта! Получиха се 2 тави :) и са мноого вкусни, топят се в устата.
Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)
Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))
Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).
И какво значи "колкото поеме"? Пълна аматъорщина....
Рецептата не е много коректна-аз използвам следните продукти:
4 яйца
1 пакет от сухата френска мая
1 лъж. захар
2-4 лъж. сол, според брашното, използвам 1кг-1,200кг, колкото поеме
500мл. пр. мляко
1ч.ч олио
Стават страхотни.
Но и тези ще пробвам! Поздрави!
Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)
Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))
Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).
Дано да помогна на някого. Поздрави!